De groothandel voor de opticien Gratis verzending Contact: 050 551 5200 / WhatsApp: 06 38 68 28 82 / info@optiplus.nl

Menu

Myopie

NZ6_4679.jpg

Campagne Special: myopie bij kinderen

Help ook mee om verdere myopie bij je jonge klanten tegen te gaan! Informeer ouders en kinderen met onze blog + marketingmateriaal en vraag bij het Oogfonds de gratis brochure aan voor ouders en kinderen over bijziendheid en de 20-20-2 leefregel.

Opticiens kunnen gratis brochures bij het Oogfonds aanvragen over het voorkomen van (verdere) myopie bij kinderen. Gebruik onze blog en het gratis marketingmateriaal om ouders en kinderen te laten weten dat ze bij jou moeten zijn voor de brochure en advies op maat.  

WebCollage-myopie_brochure_oogfonds.png

 

Vraag de gratis brochure aan bij het Oogfonds >


Steeds meer kinderen hebben een bril met een minsterkte nodig

Het aantal kinderen met myopie groeit sneller de afgelopen jaren. Sinds de jaren '50 was er al een toename zichtbaar maar sinds de jaren '90 groeit het aantal kinderen dat bijziend is nog sneller. Enerzijds komt dit door meer beeldschermgebruik onder kinderen waardoor ze vaker langdurig dichtbij kijken, anderzijds doordat kinderen minder buitenspelen. Door buitenlicht wordt dopamine in de ooglens aangemaakt wat het in de lengte groeien van de oogbol tegengaat.

Meer schermtijd, meer minsterkte
Door veel dichtbij te kijken, groeit de oogbol langwerpig in plaats van mooi rond. Het brandpunt valt hierdoor voor het netvlies in plaats van er op. Het is dus belangrijk om de ogen een pauze te geven door na een periode dichtbij kijken, weer even naar een punt in de verte te kijken (waardoor de oogspieren ontspannen). 

Hoe erg is dat?
Een geringe minsterkte bij een kind is niet problematisch maar als de oogbol langer wordt dan 26 millimeter (normaal: 23 mm) kan dit op latere leeftijd problemen geven. Uit onderzoek blijkt namelijk dat een hoge minsterkte (-6 en hoger) in de kindertijd, een grotere kans geeft op het ontwikkelen van ernstige slechtziendheid op latere leeftijd. Meestal wordt dit veroorzaakt door myopische maculadegeneratie, maar ook de kans op netvliesloslating en glaucoom is verhoogd bij een sterke bijziendheid. Tijd voor actie dus!

Help de verdere ontwikkeling van myopie tegen te gaan bij je jonge klanten
Het Oogfonds informeert kinderen en hun ouders via de website myopie-educatie.nl. Op deze website worden tips gegeven, onder andere over het toepassen van de 20-20-2 leefregel:

  • Na 20 minuten dichtbij kijken (bijvoorbeeld op je telefoon of tablet) kijk je 20 seconden ver weg. Zo zorg je ervoor dat je oogspieren zich weer ontspannen nadat ze een tijd gespannen zijn geweest om dichtbij te kijken.
     
  • Élke dag minstens 2 uur buiten zijn, inclusief pauzes en bijvoorbeeld wandelen of fietsen van en naar school. 

Help mee om oogziekten te voorkomen en vraag de gratis brochure voor kinderen en ouders aan via oogfonds.nl/optiplus en deel ze uit aan kinderen bij jou in de winkel. 

Via onze blog en onderstaande social media afbeeldingen laat je weten dat je klanten bij jou moeten zijn voor de brochures en een advies op maat!

Lees ook onze bijbehorende blog >

Milo & Me en het Oogfonds

Wist je dat we voor elke verkochte Milo & Me bril €1 doneren aan het Oogfonds? Bovendien ontvang je bij je Milo & Me bestelling de brochure 'Myopie' van het Oogfonds om uit te delen aan je jonge klanten. 

Heb je trouwens onze allernieuwste Milo & Me kinderbrillen al gezien? We zijn er super trots op want wat zijn ze leuk geworden! Zoals altijd super stevig, flexibel en lichtgewicht, maar ook trendy en in geweldige kleuren.

Bekijk en shop Milo & Me >

Social media afbeeldingen

Heb jij de gratis brochure al aangevraagd bij het Oogfonds? Informeer ouders en kinderen ook via social media over de 20-20-2 leefregel! Gebruik onderstaande afbeeldingen en gebruik voor Facebook de link myopie-educatie.nl van het Oogfonds voor meer informatie. 

Facebook

Deze afbeeldingen zijn precies op maat voor Facebook. Klik op de afbeelding om deze te downloaden, je kunt ze vrij gebruiken. 

EFBcampagne20-20-2.png DFBcampagne20-20-2.png

CFBcampagne20-20-2.png AFBcampagne20-20-2.png

FFBcampagne20-20-2.png BFBcampagne20-20-2.png

Instagram

Deze afbeeldingen zijn precies op maat voor Instagram. Klik op de afbeelding om deze te downloaden, je kunt ze vrij gebruiken. 

AInstacampagne20-20-2.png BInstacampagne20-20-2.png

CInstacampagne20-20-2.png EInstacampagne20-20-2.png

FInstacampagne20-20-2.png DInstacampagne20-20-2.png

Top