De groothandel voor de opticien Gratis verzending Contact: 050 551 5200 / WhatsApp: 06 38 68 28 82 / info@optiplus.nl

Menu

7 redenen waarom zonnebrillen voor kinderen belangrijk zijn

RZ2_2117 -  Ronald Zijlstra.jpg

Iedereen weet dat je de huid van je kind moet insmeren met zonnebrandcrème wanneer het zonnetje schijnt. Maar wist je dat het ook erg belangrijk is om de ogen van je kind te beschermen met een goede zonnebril?

Dezelfde Uv-stralen waar je met zonnebrandcrème de huid tegen beschermt, kunnen ook de ogen van je kind onherstelbaar beschadigen. Het goed beschermen van een kind tegen de zon kan best een gedoe zijn: zonnebrandcrème meenemen, op tijd insmeren, een pet of hoed op en dan moet ook die zonnebril nog mee (en zorgen dat je ‘m niet kwijtraakt)! Maar, het is toch echt essentieel om die zonnebril niet te vergeten. Lees hier waarom:

1. Kinderogen zijn heel gevoelig voor Uv-straling

De ogen van kinderen zijn gevoeliger voor Uv-straling dan die van volwassenen omdat hun iris minder pigment bevat en hun pupil groter is. Langdurige blootstelling aan zonlicht kan permanente schade aan hun ogen veroorzaken, vooral bij baby's. Baby’s hebben in hun eerste levensjaar een transparante lens, waardoor 90% van de UVA- en 50% van de UVB-stralen het netvlies kunnen binnendringen. Helaas draagt slechts 6% van de baby's een zonnebril als ze buiten zijn! 

2. De knipperfrequentie bij baby's en peuters is nog niet volledig ontwikkeld

Baby's en peuters knipperen niet zo vaak als volwassenen, waardoor ze vatbaarder zijn voor oogschade door Uv-straling.

RZ2_7894-  Ronald Zijlstra kopie

3. Ogen die beschadigd zijn door Uv-straling, hebben meer kans op oogziekten

Blootstelling aan te veel Uv-straling kan hoornvliesbeschadigingen veroorzaken. Hierdoor neemt het risico op oogziekten zoals staar, oogmelanomen en hoornvliesontstekingen toe. De  gevolgen van Uv-straling op de ogen kunnen pas jaren later ontstaan en zijn vaak niet direct merkbaar! De Wereldgezondheidsorganisatie schat dat 10% van alle gevallen van blindheid door staar mogelijk te wijten is aan de blootstelling aan Uv-straling.

4. Het niet dragen van een zonnebril kan hoofdpijn veroorzaken

Het niet dragen van een zonnebril in fel zonlicht kan hoofdpijn veroorzaken bij je kind. Het knijpen tegen de zon veroorzaakt een verhoogde spierspanning rond de ogen en het voorhoofd.

5. Zonnebrillen beschermen tegen reflecties

Hoewel een hoed of parasol kan helpen tegen directe Uv-straling, is een zonnebrillen nog steeds nodig om de ogen van je kind te beschermen tegen reflecties. Vooral op het strand of in de buurt van water en sneeuw is een zonnebril essentieel!

6. Het creëren van een goede gewoonte

Laat je kinderen van jongs af aan wennen aan het dragen van een zonnebril zodat het een gewoonte wordt. Naar buiten met zonnig weer? Dat betekent insmeren en de zonnebril op!

7. En er cool uitzien natuurlijk!

Met een coole zonnebril op ziet je kind er natuurlijk helemaal stoer uit :)

Op zoek naar een goede zonnebril voor je kind? Ga naar je opticien, deze kan je er alles over vertellen en je advies geven!

Top