Menu

Mijn winkelwagen

0

De groothandel voor de opticien Gratis verzending Contact: 050 551 5200 / whatsapp: 06 38 68 28 82 / info@optiplus.nl Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter

Kids&ogen blog #8: 4 tips voor gezonde kinderogen

Kidsenogen #8.pngmaandagmaart18

Een uitspraak die geregeld voorbij komt, en ook nog heel erg waar is; je hebt maar één paar ogen, wees er zuinig op! Vooral kinderogen zijn kwetsbaar en ze moeten nog een heel leven mee. 

Vier tips die ouders kunnen helpen om kinderoogjes gezond te houden. Deel de tips via de infographic met je klanten!

  1. Beperk schermgebruik. Veel tijd achter schermen doorbrengen, vergroot de kans op myopie. Bij beeldschermgebruik kijken kinderen kijken veel dichtbij en weinig ver af. Om minder te hoeven accommoderen, groeit de oogbol langer. Hoge myopie (sterke bijziendheid, minimaal -6) verhoogt de kans op een oogziekte op later leeftijd. Eén op de drie kinderen met een sterke minbril wordt later ernstig slechtziend door een oogziekte (Bron: Oogfonds).
  2. Veel buitenspelen! Om dezelfde reden als hierboven is genoemd, bij buitenspelen kijkt een kind afwisselend ver weg en dichtbij waardoor het oog blijft accommoderen.
  3. Bescherming tegen UV stralen. Kinderogen zijn bijzonder gevoelig voor UV-straling doordat ze minder pigment bevatten dan ogen van volwassenen. Teveel zonlicht kan zelfs leiden tot permanente schade aan kinderogen! Bescherm kinderogen daarom met een goede zonnebril en/of een hoed met brede rand.
  4. Een sterke en veilige bril. Kinderen moeten lekker kunnen spelen, ook met hun bril op. Kies een sterke en flexibele bril uit die geschikt is om mee te stoeien, rennen en springen. Of kies een extra sportbril voor naast de gewone bril. Deze brillen kunnen tegen een stootje.

Deel via social media

Deel deze tips via social media met je klanten. Super handig: in de Embrosa app staan ze ook, inclusief mooie afbeeldingen. Zorg ervoor dat je Optiplus hebt aangevinkt (onder bronnen in het menu rechtsboven) en kijk onder bladeren (menu linksboven) bij Optiplus, je ziet dan al onze berichten. Je kunt ook onderstaande QR code scannen in de app (klik op de vier haakjes rechtsboven), je komt dan direct bij de infographic. Meer wegwijs in de Embrosa app? Bekijk de korte handleiding met schermafbeeldingen!

Infographic

Download als afbeelding

Download als afdrukklare pdf

« Terug