De groothandel voor de opticien Gratis verzending Contact: 050 551 5200 / WhatsApp: 06 38 68 28 82 / info@optiplus.nl

Menu

Kids&ogen blog #1: kinderzonnebrillen: waarom zou je eraan beginnen?

kids&ogen deel 2.pngdonderdag 23 maart 2017 16:20

5 redenen voor kinderzonnebrillen bij de opticien

Kinderzonnebrillen kun je overal kopen: van warenhuis tot supermarkt en drogist. Ze worden weggegeven en als speelgoed verkocht. Waarom zou je als opticien je hieraan wagen? 5 redenen waarom je dat juist wel moet doen en een flyer om je klant te overtuigen:

Social media tip: deel deze blog op je website en verwijs er naar via Facebook! Download hier de Facebook afbeelding voor consumenten en gebruik deze op Facebook met link naar het hele artikel op je website (de afb. is een afb. voor in een link, voor overige formaten, stuur ons een berichtje).

1.-     Een kinderzonnebril moet wat geweld aankunnen

Het risico op breken is bij een kinderzonnebril natuurlijk een tikje groter dan bij een zonnebril voor volwassenen. Er wordt mee gegooid, op gezeten, op gestaan, het wordt gelanceerd vanaf een fietsje en in het geval van babyzonnebrillen, wordt er vast een keer overheen gespuugd. Een kinderzonnebril van goede kwaliteit kan dat (tot op bepaalde hoogte) prima handelen.

2. -     Er wordt gebeten en gesabbeld op een kinderzonnebril

En het zou jammer zijn als een giftig zonnebrilletje in één klap de verantwoorde (op)voeding teniet doet. Een kwalitatief goede kinderzonnebril is gifvrij, vrij van weekmakers, BPA en andere schadelijke stoffen.

3. -     Bescherming

 Juist voor kinderen is goede oogbescherming belangrijk. Kinderogen zijn extra kwetsbaar voor schadelijke UV straling. Hun pupil is groter en de ooglens bevat minder beschermend pigment dan die van volwassenen. Een goede zonnebril is voor hen dus extra belangrijkEen goede zonnebril heeft categorie 3, biedt 100% UV bescherming en heeft een goede pasvorm

4.-     Kinderzonnebrillen in je etalage trekt ander publiek

Zijn je klanten nu vaak iets ouder en verkoop je weinig kinderproducten? Door je etalage leuk te vullen met kleurrijke kinderzonnebrillen, trek je ineens een heel ander publiek. Jonge ouders die je zaak binnenkomen voor de kinderzonnebrillen, zijn jouw potentiele klanten.

5-     Bij-verkoop aan ouders 

Als de ouders op zoek zijn naar een zonnebril, is een zonnebril voor de kinderen makkelijk meegenomen. Helemaal als je hen de vraag stelt hoe zij de ogen van hun mini-me beschermen tegen de zon, die kwetsbaarder zijn voor UV-straling dan hun ogen.  

Overtuig je klant van het belang van een goede kinderzonnebril

Om de ouders te overtuigen van het belang van een goede kinderzonnebril, kun je onze onze flyer ‘kies voor een goede kinderzonnebril bij je opticien’ downloaden. Deel ‘m op social media, op je website of download voor drukwerk (A6) deze versie.

Benieuwd naar onze collectie kinderzonnebrillen? Je bekijkt ze allemaal hier!

« Terug

Top