De groothandel voor de opticien Gratis verzending Contact: 050 551 5200 / WhatsApp: 06 38 68 28 82 / info@optiplus.nl

Menu

Infographic contactlenshygiëne

Contactlensdrager, zorg goed voor je ogen!.pngwoensdag 22 februari 2017 15:47

Als opticien bespreek je natuurlijk een goede contactlens hygiëne met je klant. We hebben een infographic voor je gemaakt die je daarbij kan helpen! Deel via Social Media, toon op je website en print 'm uit voor in de winkel!

Download de afbeelding in png of pdf of vraag de afbeelding op 21 x 52 cm aan (€4,80).

Contactlensdragers (vooral van zachte contactlenzen) hebben een verhoogde kans op een bacteriële infectie aan het hoornvlies (keratitis)

De infectie kan ontstaan doordat er een beschadiging aan het hoornvlies is, in combinatie met de aanwezigheid van bacteriën. De beschadiging kan onder andere zijn ontstaan door het te lang dragen van de lenzen, door het in- en uitdoen van de lenzen en het te strak zitten van de lens. De bacteriën kunnen op het hoornvlies komen door niet goed schoongemaakte contactlenzen, vieze lensbakjes en besmette vloeistof. Een bacterie die een ernstige hoornvliesontsteking kan veroorzaken is Pseudomonas aeriginosa, die in gewoon leidingwater kan voorkomen. 

Wat feiten op een rijtje:

  • Contactlens gerelateerde hoornvlies ontsteking komt bij overdag gedragen lenzen ongeveer 2.7-4.1 per 10.000 lensdragers per jaar voor. Bij lenzen die ook 's nachts worden gedragen geldt een voorkomen van 9.3-20.9 per 10.000 lensdragers per jaar.
  • De kans op permanente schade en vermindering van het van gezichtsvermogen na keratitis is 11-14%.
  • De minste kans op keratitis geven harde contactlenzen, de meeste kans op keratitis geven siliconen-hydrogel lenzen.  
  • Daglenzen geven geen verminderde kans op keratitis.

« Terug

Top