De groothandel voor de opticien Gratis verzending Contact: 050 551 5200 / WhatsApp: 06 38 68 28 82 / info@optiplus.nl

Menu

Hilco Vision bundelt krachten met Optiplus en Proteye

23-09

Hieronder lees je het persbericht dat wij op 23 september verspreiden. Optiplus is vanaf nu onderdeel van het Amerikaanse Hilco Vision. De huidige CEO van Optiplus, Kees Rozema, blijft Optiplus leiden als Managing Director. Wat verandert er voor jou als klant? Weinig. Onze medewerkers en onze dienstverlening blijven hetzelfde. Wel krijgen we een groter aanbod met de sport-, zwem- en duikbrillen van Hilco en meer mogelijkheden om te innoveren.      

PERSBERICHT

Hilco Vision bundelt krachten met Optiplus en Proteye

Hilco Vision - de ontwikkelaar van slimme optiek oplossingen sinds 1956, bevestigt de verdere uitvoering van de Europese groeistrategie door middel van twee overnames in Nederland.

- Optiplus is marktleider in Nederland betreft professionele tools voor de optiek werkplaats, accessoires en brilonderhoud, zowel voor de optieketens als de zelfstandige opticiens. Daarnaast groeit het aanbod in kindermonturen, sportmonturen, leesbrillen en zonnebescherming aanzienlijk.

- Proteye is marktleider op het gebied van de ontwikkeling en verglazing van monturen op sterkte voor de industriële veiligheidsmarkt en zwembrillen- en duikbrillenmarkt.

Ross Brownlee, CEO van Hilco Vision vertelt: This is an important strategic step for Hilco Vision to continue bringing comprehensive solutions to our customers on a global basis. The establishment of Hilco Benelux follows on from the acquisition made last year of Breitfeld and Schliekert in Germany - the combination of our companies brings not only scale but also greater opportunities to share innovation that can both delight and reduce complexity for our customers.”

Kees Rozema, de huidige Managing Director voor Optiplus, zal de rol van Managing Director voor Hilco Benelux en Proteye aannemen. Rozema vult aan: ‘Optiplus is zeer verheugd een onderdeel te zijn van de Hilco Vision Group. We hebben zoveel overeenkomsten en zijn ervan overtuigd dat onze combinatie van producten en capaciteiten een meerwaarde biedt aan onze huidige en toekomstige klanten.’

Over Hilco Vision

Hilco Vision is een toonaangevende wereldwijde brillen en oogzorg aanbieder die uitgebreide oplossingen aan haar klanten biedt, gebaseerd op een platform van innovatie en operationele vaardigheid. Hilco Vision heeft rechtstreekse dochtervennootschappen in de Verenigde Staten, Canada, Groot-Brittannië, Duitsland, Australië, China en nu Nederland. Het product portfolio van de onderneming is gericht op 5 hoofdcategorieën: Professioneel gereedschap, Vision Protection, Consumer accessoires, Vloeistof en Oogzorg.

« Terug

Top